Blog februari 2019

  • Vereniging
  • 3 minuten (563 woorden)

Lieve lezers,

Februari was natuurlijk een wat kortere maand dan de anderen, en hierom zijn er ook wat minder activiteiten geweest. Natuurlijk werd daardoor de pret niet gedrukt! De kroeg stond weer vol bij de feestjes, en ook onze lezing was goed bezocht. Lees hieronder over de activiteiten die wij hebben georganiseerd de afgelopen maand!

Valentijnsfeest 14-2-2019
Valentijnsdag is een dag om te vieren dat je een relatie hebt, of natuurlijk dat je single bent! Dit was zeker te zien op donderdag de 14e van februari in ’t Gat van Groningen. Samen met studenten van de Hanze Honours Society was de kroeg mooi versierd met hartjes, ballonnen en confetti. Natuurlijk mogen daarbij de verklede aanwezigen niet vergeten worden, aangezien deze ook allemaal kleding met hartjes hierop aan hadden, en er was zelfs een heuze cupido aanwezig. De prijs voor de best geklede man ging dit feest naar Kees Bergsma en de prijs voor best geklede vrouw ging naar een studente van de HHS. Al met al was het een mooi feestje, wat na een paar uurtjes in ’t Gat al gauw voortgezet werd in de Brouwerij.

SGC: Lezing WLN 26-2-2019
Om 9.00 uur in de ochtend op dinsdag 26 februari kwam de directrice van Water Laboratorium Noord(WLN) naar de Hanze toe om hier een lezing te geven over “het blauwe goud”, ook wel water genoemd. In deze lezing vertelde ze over zichzelf en over het bedrijf, wat gevestigd is op de grens tussen Groningen en Drenthe en wat opgezet is in 1866 tijdens de Choleraepidemie. Het bedrijf is vrij klein (70 werknemers) maar doet jaarlijks 50.000 analyses van het water in Nederland. Zo zorgt dit bedrijf ervoor dat er elke dag schoon water uit de kraan komt in het noorden van Nederland. Het was een interessante lezing met opkomst van alle opleidingen.

FC: Once Upon A Time feest 28-2-2019
Op 28 februari stond de hele Negende Cirkel vol met sprookjesfiguren en alles daaromheen. Van meerdere karakters uit Alice in Wonderland tot piraten en Disney-figuren, alles was hier te vinden. Om 22.00 uur stroomde de kroeg vol en begonnen de biertjes goed te smaken. De prijs voor de best geklede man ging naar Lennart Meijering, die verkleed was als Sneeuwwitje, en de prijs voor best geklede vrouw ging naar Eline Boetje, die verkleed was als Jasmine.

Bestuursupdate
Deze maand hebben wij zeker niet stilgezeten en hebben wij als bestuur veel met elkaar gezeten. Aan het begin van de maand was de ALV, waarin wij het halfjaarverslag en de begroting van de introductiecommissie en de eindafrekening van de internationaliseringscommissie behandeld. Vanaf dit moment hebben wij iedere week meerdere keren met elkaar gezeten voor het behandelen van de statuten en het huishoudelijk reglementen heb ben wij het Valentijnsfeest georganiseerd. Ook in de vakantie hebben wij meerdere dagen op school gezeten en na de vakantie ook. Persoonlijk hebben wij ons allemaal op de doelen voor de vereniging en onze persoonlijke doelen gestort, waarin wij al heel veel bereikt hebben.   

Op dit moment hebben we de aankomende weken een lezing met onze Alumnivereniging Statera gepland op 20 maart om 17.00 uur over afstuderen, en het volgende feest, de pyjama party, staat gepland op 21 maart om 22.00 uur! We hopen jullie allemaal te zien op onze activiteiten, dus hopelijk tot dan!

Veel liefs,

Danique Zantinge


26apr

Blog maart 2019

Beste lezers, De tentamens zijn alweer voorbij, waar de afgelopen maanden hard voor geleerd is. Natuurlijk bestonden deze maanden niet...

17feb

Blog januari 2019

Beste leden, Inmiddels is het alweer februari en is er een hoop gebeurt in de afgelopen maand. De tentamens zijn alweer voorbij en het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren