Blog

Blog april 2019

  • Vereniging
  • 3 minuten (586 woorden)

Beste leden,

Het einde van het jaar komt er alweer aan en over een paar weekjes is het alweer zover, tentamens! Tot het zover is kijken we nog even terug op de activiteiten van de afgelopen tijd en de activiteiten die er nog aan zitten te komen! Zo hebben we 6 juni onze eindactiviteit van de activiteitencommissie en kunnen we ook alweer uitkijken naar de rondleiding bij distilleerderij Hooghoudt op 7 juni. Maar eerst een kleine terugblik op de activiteiten die in april hebben plaatsgevonden.

FC: Beroepenfeest 18 april
Op 18 april stond om 22.00 uur de Negende Cirkel vol met zusters, brandweermannen, politieagenten en zelfs een paar criminelen. Iedereen had zich verkleed in het beroep wat hij of zij zichzelf later zag doen (of juist niet natuurlijk). De gratis biertjes, en de vele wijntjes hierna, lieten zich goed smaken en natuurlijk was er een prijsje voor de best verkleedde personen. Deze prijzen gingen naar Keimpe-Oeds van den Berg en Eline Sportel. Keimpe-Oeds was verkleed als crimineel deze avond en Eline was verkleed als zuster.

AC: Eten en lasergamen met Statera 25 april
De week na het geslaagde beroepenfeest, op 25 april, was het dan zo ver. De activiteit die samen met Alumnivereniging Statera was georganiseerd begon bij Huize Maas. Hier werd door een klein groepje genoten van allerlei lekkernijen, waaronder burgers en friet. Na hier twee uurtjes te hebben gezeten ging de groep door naar het lasergamen, waar ze door meer aanwezigen werden opgewacht. In totaal werden er 2 potjes gespeeld, waarbij team blauw en rood allebei een keer hadden gewonnen. Hierna werden nog een paar biertjes gedronken bij de Brouwerij door de groep of gingen de aanwezigen naar huis na een leuke avond.

Buitenlandse excursie Bilbao 30 april
In de meivakantie is onze internationaliseringscommissie met 15 studenten op excursie geweest naar Bilbao. Dinsdagochtend vertrok iedereen in de trein naar Schiphol. Na de 3 uur lange vlucht en een busreis konden ze inchecken in het hostel. Na de nacht, waar de nodige biertjes waren gedronken, moesten de studenten opstaan voor een treasure hunt. De volgende twee dagen was er een bezoek gebracht aan de universiteit van Baskenland. Hier hebben is een rondleiding geweest, een symposium gehouden, zijn verschillende laboratoria bezocht en is een bezoek gebracht aan een extern laboratorium: Marine station. Toen was de laatste dag al weer aangebroken. Op deze vrije dag mochten de studenten nog één keer zelf Bilbao ontdekken. De volgende dag moest iedereen al weer vroeg op om het vliegtuig naar Nederland te halen. De dagen op de universiteit waren geslaagd, het eten was verrukkelijk en het was al met al een hele gezellige excursie!

Bestuursupdate
Ondanks de tentamens zijn wij ook weer druk geweest in de maand april! Op 1 april hebben wij onze vierde ALV alweer gehad, waarop ons nieuwe huishoudelijke reglement werd gepresenteerd. Helaas is deze er tijdens de ALV niet door gekomen, maar met alle feedback die we hier hebben gekregen hebben we het HR aangepast en later nog een ALV gehouden! Verder hebben wij in de weken van April veel voorbereidingen gedaan voor het ALW in mei, en sollicitaties gehouden voor het nieuwe bestuur! Inmiddels is het nieuwe bestuur al bekend, waar we hartstikke blij mee zijn. Ook is de datum voor de eind-ALV al bekend, dit zal 1 juli zijn! Graag zien we jullie allemaal daar.

Dit was de blog alweer voor deze keer, blijf op de site kijken voor die van de volgende maand!

Groetjes namens het bestuur,

Danique Zantinge


30jun

Blog mei en juni

Lieve leden, Dit is alweer de laatste blog die jullie van mij zullen lezen dit jaar! Omdat morgen, 1 juli, de eind-ALV alweer is worden...

26apr

Blog maart 2019

Beste lezers, De tentamens zijn alweer voorbij, waar de afgelopen maanden hard voor geleerd is. Natuurlijk bestonden deze maanden niet...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren