Blog

December blog met Monique Westers van Matsch Pro

  • Interessant
  • 4 minuten (758 woorden)

Lieve lezers, 

Welkom bij alweer de laatste blog van 2020! Een bewogen jaar voor velen, waarin hopelijk ook wat lichtpuntjes voorbij zijn geweest. Om het jaar gezellig af te sluiten, heb ik deze blog een gast, namelijk Monique Westers van onze sponsor Matsch Pro. Verderop in de blog zal Monique nog wat meer over zichzelf en het bedrijf vertellen, dus dat ga ik niet alvast verklappen aan het begin van de blog!

Wat is Matsch Pro voor een bedrijf? 

Matsch Pro is een dienstverlenende organisatie die (young) professionals helpt naar een volgende stap in hun carrière. Samen gaan we op zoek naar een passende Matsch. Het team van Matsch Pro heeft ervaring in diverse branches waaronder; marketing, bouw, techniek, communicatie, retail en laboratorium. Daarnaast richt een andere tak van ons bedrijf, Matsch Student, zich op studenten die naast hun studie op zoek zijn naar een passende bijbaan. Zo kunnen studenten al tijdens hun studie werk ervaring opdoen bij een passende werkgever.

 

Wie ben jij en wat doe jij binnen Matsch Pro? 

Mijn naam is Monique Westers en ik woon in Haren. Ik werk als recruiter specialist bij Matsch Pro laboratorium. Samen met mijn collega Marga Tellinga ben ik verantwoordelijk voor deze branche.  Mijn focus ligt op het bemiddelen van kandidaten die kennis en ervaring hebben binnen het laboratoriumveld. Door in gesprek te gaan met de kandidaten kom ik er achter waar hun ambitie en hun kracht ligt. Dit resulteert uiteindelijk in de juiste Matsch tussen kandidaat en bedrijf! Als de kandidaat zo ver is dat hij of zij wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, zorg ik ervoor dat de kandidaat goed voorbereid op gesprek gaat. Wanneer er een Matsch is ontstaan zijn er verschillende vormen van dienstverlening. Dit hangt weer af van de afspraken die zijn gemaakt met onze klant. De kandidaat kan rechtstreeks op contract bij onze klant maar ook vormen zoals detacheren en uitzenden zijn bij ons mogelijk. Naast ons werk als recruiter verzorgen wij ook regelmatig sollicitatietrainingen aan studenten van laboratoriumopleidingen.

 

Hoe ben jij bij Matsch Pro gekomen en wat heb je voor Matsch Pro gedaan? 

Voordat ik als recruiter bij Matsch Pro kwam werken was ik werkzaam als analist. Zo heb ik bij diverse werkgevers gewerkt en heb ik onder meer kennis en ervaring opgedaan in de chemische en farmaceutische sector. Na meer dan 20 jaar als analist te hebben gewerkt was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Maar wat? De commerciële sector trok mij ook wel en wat voor mogelijkheden waren er nog meer?  Op een gegeven ogenblik kwam ik in contact met Matsch Pro en heb ik met Marga Tellinga eens lopen sparren over mogelijkheden die er voor mij zouden kunnen zijn. Zo kwam ook de functie van recruiter voorbij in het gesprek. Per toeval was er ook nog eens een functie als recruiter bij Matsch Pro.  Nu alweer meer dan twee jaar nog steeds happy met mijn carrière switch!

 

Wat maakt het werk als recruiter nou zo leuk? 

Het is een baan waar ik veel positieve energie van krijg! Het verbinden van mens en bedrijf dat maakt mijn functie als recruiter zo leuk! Het bereiken van een goede Matsch geeft mij iedere keer weer energie en voldoening. Door mijn kennis van het laboratoriumveld te combineren met de kennis die mijn collega Marga Tellinga als arbeidsbemiddelaar in huis heeft weten wij ons te onderscheiden van veel van onze concullega’s.  Daarnaast maken de intermenselijke contacten dit tot een top baan!

 

Wat heeft Matsch Pro te bieden aan de studenten van de ILST? 

Wij kunnen studenten helpen bij de voorbereiding op de arbeidsmarkt of dit nu is voor je stage of bij een volgende stap in je carrière.  Daarbij moet je denken aan social media, het opstellen van een sollicitatiebrief en CV en de voorbereiding op een (online)sollicitatiegesprek. Tevens kunnen we samen kijken of er passende banen voor jullie zijn om naast je studie, alvast kennis te maken met het werkveld.

 

Wat kunnen wij het komende jaar verwachten van Matsch Pro? 

Het komende jaar staat er zeker iets interactiefs op het programma. We zijn intern aan het kijken wat we bij jullie onder de aandacht gaan brengen. Het liefst doen we dit op locatie, maar afhankelijk van de coronamaatregelen kunnen we dit ook online gaan organiseren.

OP JE PLAATS, KLAAR, WERK! In de startblokken voor een nieuwe stap in je carrière

Ten eerste wil ik Monique hartstikke bedanken voor het meewerken aan deze blog! En wil ik jullie, alle lezers, alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar toe wensen! 

Liefs, 

Lotte 


New year, new me!
11jan

New year, new me!

Lieve lezers,  Zoals de titel al luidt: New year, new me! Of nee toch niet. Het goede voornemen om eerder te beginnen met studeren voor...

09nov

November blog

Updateblog In deze blog geven alle commissies, ploegen en het bestuur een update over wat er speelt en wat er allemaal is gebeurd binnen...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren