Blog

New year, new me!

  • Interessant
  • 2 minuten (353 woorden)

Lieve lezers, 

Zoals de titel al luidt: New year, new me! Of nee toch niet. Het goede voornemen om eerder te beginnen met studeren voor de tentamens is in elk geval al wel weer weggevlogen. Maar de tentamens komen er al wel aan... Daarom neem ik jullie in deze blog mee in wat tips voor het studeren, die ik ook even zal uitproberen voor jullie!  

 

Tip 1 Eet en drink goed en slaap voldoende zodat je fris en vol energie aan de slag kan gaan. 

Zoals op de foto te zien is had ik vandaag een lekker banaatje en een flesje water bij het studeren. Voldoende slapen is voor mij eigenlijk nooit een probleem, want dat is eigenlijk wel mijn favoriete hobby!

 

Lekker even een banaan tijdens het studeren!

Tip 2 Studeer met muziek 

Dit is zeker een goeie! Wat voor mij het beste werkt is muziek zonder tekst, zodat ik niet mee kan zingen. Een playlist die ik bijvoorbeeld gebruik is peaceful piano, heeerlijk!

 

Tip 3 Zoek medestudenten op 

Dit werkt voor mij altijd top, samen studeren motiveert elkaar en je kan elkaar ook helpen met stof die je nog niet begrijpt. 

 

Samen studeren met Ilse!

Tip 4 Zoek een goede studieplek op

Dit is toch wel een grote valkuil voor mij, want wat is nou lekkerder dan in je bed studeren, maar de kans is dan zo groot dat ik weer ga slapen en dat helpt niet echt bij het studeren. Daarom is het belangrijk dat je een goede werkplek zoekt, waar je niet zomaar in slaap kan vallen, zoals aan je bureau. 

 

Tip 5 Neem af en toe een studiebreak 

Dit is voor mij altijd wel een moment om naar uit te kijken tijdens het studeren, ik weet van mezelf dat ik ongeveer een concentratieboog van een goudvis heb. Door dan even wat anders te doen, of een stukje te wandelen kan ik er daarna vaak wel weer tegenaan. Het enige nadeel aan dit punt voor mij is dat ik nog wel eens een te lange studiebreak wil nemen…

Lekker even wandelen als studiebreak!

Ik wens iedereen heel veel succes met het maken van de tentamens en hopelijk hebben de tips nog wat geholpen! 

Liefs, Lotte 


Studenten lifehacks uitproberen
08feb

Studenten lifehacks uitproberen

Welkom bij weer een nieuwe blog! Deze maand neem ik jullie mee in een paar studenten lifehacks!  1. Koken zonder pan  Om te beginnen...

December blog met Monique Westers van Matsch Pro
14dec

December blog met Monique Westers van Matsch Pro

Lieve lezers,  Welkom bij alweer de laatste blog van 2020! Een bewogen jaar voor velen, waarin hopelijk ook wat lichtpuntjes voorbij...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren