Blog

Tentamens en arretjescake

  • Interessant
  • 3 minuten (554 woorden)

We zitten natuurlijk weer midden in de tentamenperiode en in de vorige blog rondom de tentamenperiode heb ik jullie wat studietips gegeven. Ondanks die tips ben ik nog altijd gauw afgeleid en opzoek naar afleiding, daarom neem ik jullie deze blog mee in een van de dingen die ik dan graag doe, namelijk BAKKEN! Jullie vast denken; bakken, als in een bak trekken, nee, lekker even in de keuken staan is wat ik bedoel! Vandaag heb ik een arretjescake gemaakt en zal dit heerlijke recept even met jullie delen! 

 

Stap 1 Het recept van m’n moeder zoeken en boodschappen doen!

Op naar de Jumbo! Waar ik altijd 300 rondjes loop omdat ik weer dingen vergeet, gelukkig bedenk ik het me nog vaak als ik nog in de winkel ben! 

 

Stap 2 Voorbereidingen 

Als je gaat bakken dan kan een mooi short natuurlijk niet missen! Ook is het handig om in het bakblik wat je gaat gebruiken vershoudfolie/bakpapier te doen, zodat wanneer de arretjescake klaar is je hem makkelijk uit de vorm kan halen. 

Stap 3 Vanillevla en suiker mengen 

In het recept staat dus dat je dit met een mixer moet doen, die heb ik niet dus heb ik het gewoon met een lepel geroerd. Ik weet namelijk dat Maaike laatst ook een boerencake heeft gemaakt zonder mixer en dat is ook gelukt, dus dan moet mij dit ook wel lukken! 

Stap 4 Cacaopoeder toevoegen 

In het recept staat dus rustig toevoegen, dat las ik een beetje laat.. Ook had ik het niet afgewogen omdat ik dan nog een bak vies zou maken, maar nadat m’n hele aanrecht eronder zat door het roeren was het wel een mooi glad geheel geworden! 

Stap 5 Boter smelten 

Dit recept bevat dus veel boter, maar ik dacht 1 pakje is wel voldoende, want had niet gekeken hoeveel ik van alles nodig had. Toen ik thuis kwam zag ik dat er 350 gram in moest en ik 250 gram had gehaald, gelukkig had ik nog wat vloeibare boter wat ik erin heb gestopt! 

Stap 6 Koekjes in stukken breken

Terwijl de boter aan het smelten is, dan kun je de koekjes in stukjes breken van ongeveer 1 bij 1 cm! 

Stap 7 Koekjes en boter toevoegen aan het mengsel

Ja, nu was het moment daar om alles bij elkaar in te gooien! Ik had er al een hard hoofd in, want 350 gram koekjes is best veel. Dat ging dus ook echt niet passen in mijn bak, gelukkig hebben we een grote stamppot pan waar het wel in paste! 

Stap 8 In het bakblik 

Als alles door elkaar geroerd is, dan kan het in de vorm! Hier moet je ook niet te lang mee wachten, anders wordt de boter al een beetje hard en kun je het minder goed in de vorm krijgen! Wanneer het in de vorm zit, dan kan die de koelkast in voor een nachtje, of wat korter als je ongeduldig bent net zoals ik ;)! 

Mochten jullie het uitproberen, hoop ik dat het lekker is! Je zou dit namelijk ook als heerlijke snack kunnen maken voor Equi’s snackparty, je kan je daarvoor nog aanmelden tot 20 april via deze link! Voor nu laat ik het hierbij en wens ik iedereen heel veel succes met de rest van de tentamenperiode! 

Liefs, Lotte 


Woordzoeker
10mei

Woordzoeker

Lieve lezers,  Het is alweer mei, de vijfde maand volgens de Gregoriaanse kalender. Een maand die bij vele mensen geliefd is door het...

Terugblik op de afgelopen 250 dagen!
08mrt

Terugblik op de afgelopen 250 dagen!

Hoi lieve lezers,  We zitten alweer een maand in kwartaal 3, dat betekent dat we dan toch echt al over de helft van dit jaar zitten!...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen