Blog

Zomervakantie en introperiode

  • Interessant
  • 3 minuten (593 woorden)

Hallo lieve allemaal!

Voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Lotte van der Scheer, 19 jaar oud en de secretaris van Equilibrium. Een van de dingen die ik doe als secretaris is het schrijven van een maandelijkse blog. Deze maand ga ik met mijn lieve voorganger Kees Bergsma vertellen over hoe wij de afgelopen zomervakantie en de introductieperiode hebben beleefd. 

De vakantie zit er dus alweer een tijdje op, maar hoe hebben de oud-secretaris en de nieuwe secretaris van Equilibrium hun vakantietijd besteed? 

Oud-secretaris Kees Bergsma moest vooral zijn draai in het oude leven weer terugvinden, gedurende zijn bestuursjaar was er altijd wel iets wat hij kon en moest doen. Hoe dramatisch dat wel niet klinkt. Tijdens de vakantie heeft hij vooral genoten van zijn vrijheid, dit heeft hij gedaan door te gaan fietsen, zwemmen en af te spreken met zijn vrienden. 

Ik, de nieuwe secretaris van de vereniging, ben tijdens de vakantie druk geweest met het oppakken van de taken die bij het zijn van een secretaris horen. Daarnaast ben ik nog twee weken naar het heerlijke Curaçao geweest en heb ik genoten van het heerlijke Nederlandse zonnetje op het terras onder het genot van een biertje. 

Nu het collegejaar weer van start is gegaan, zijn Kees en ik ook weer aan de slag gegaan voor school. Kees zit nu in zijn (hopelijk) laatste jaar van BML Research. Naast school is Kees natuurlijk ook nog actief bij Equilibrium, want het is natuurlijk erg lastig om na een bestuursjaar de vereniging meteen los te laten. Als lid van de raad van advies van Equilibrium staat Kees nog redelijk dichtbij het bestuur en wat er in de vereniging gebeurt.  

Op het moment zit ik in het derde jaar van de studie Medische Diagnostiek, een studie die ik met veel plezier volg. 

Tijdens de afgelopen introperiode mochten we alle eerstejaars studenten van het ILST weer verwelkomen, dit jaar alleen wel op een andere manier dan dat we gewend zijn. Zo zijn we dit jaar niet op introductiekamp geweest, maar hebben we op school een introductie gegeven. Dit is gedaan door het spelen van spellen met de introductiecommissie, het leren omgaan met Blackboard en andere dingen die bij het studeren komen kijken in deze bijzondere tijd en een presentatie over Equilibrium. Ook hadden we natuurlijk de labverkoop, waarbij de eerstejaars hun lab benodigdheden konden komen kopen, hierbij waren Kees en ik aanwezig, wij hebben dit als erg geslaagd en gezellig ervaren! En ondanks alles hopen wij dat toch veel eerstejaars een glimp hebben gezien van wat wij doen en wie we zijn als Equilibrium (en dat ze ook allemaal deze blog lezen). 

Tijdens de introductieperiode was het heerlijk weer, de zon scheen volop, maar volgens mij werd het Kees net iets te heet, want voordat we het door hadden lag hij al in de vijver. Ik heb Kees even gevraagd naar hoe hij zijn duik in de vijver heeft ervaren en zijn reactie was als volgt: Euhm, wanneer je dagenlang in en om het hok bent komt vanzelf een keer de gedachte in je op om in die vijver te duiken. Dan heb je alleen nog een goed excuus nodig om het daadwerkelijk te doen. Tijdens de introdagen deed zich dan toch die kans voor, dus greep ik hem met beide handen aan. Het water zelf was een beetje ondiep en niet al te fris, maar dat wist ik stiekem ook wel. 

We hopen dat jullie hebben genoten van deze blog en tot de volgende blog! 

Liefsss, 

Kees en Lotte 


12okt

Oktober blog

Lieve lezers,  Het is alweer een maand geleden sinds de vorige blog online is gekomen, een speciale duo blog van de secretarissen van...

30jun

Afscheid maar niet echt

Het weer had niet gepaster kunnen zijn; na dagenlang warm zomerweer valt er nu gestaag wat motregen uit een grijswitte lucht.  Dit is de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren