Blog

Blog maart 2019

  • Vereniging
  • 4 minuten (700 woorden)

Beste lezers,

De tentamens zijn alweer voorbij, waar de afgelopen maanden hard voor geleerd is. Natuurlijk bestonden deze maanden niet alleen maar uit het leerwerk van iedereen maar hebben we ook een aantal leuke activiteiten gehad! Onderstaand de activiteiten die in maart zijn georganiseerd op een rijtje.

EA: Eindactiviteit 7 maart
De hele groep van Equi’s Adventure kindjes verzamelde op 7 maart bij het pannenkoekenschip om hier met zijn allen onbeperkt pannenkoeken te kunnen gaan eten. Voordat iedereen begon met eten vertelde Lion (voorzitter van de commissie) iets over de commissies van Equilibrium en hierna werd de winnaar van alle groepjes bekend gemaakt. Dit was de Harde Kern! Natuurlijk ontvingen zij de Equi bokaal en kon iedereen hierna lekker van het eten genieten.

AC: Kroegentocht 7 maart
Na de afsluiting van Equi’s Adventure gingen de meeste deelnemers mee naar café Het Uiltje om hier te beginnen met de kroegentocht, wat nieuw was op de agenda van Equi dit jaar. Hier waren ook internationale studenten aanwezig die bij de internationale week aanwezig waren van de opleidingen chemie en medische diagnostiek. Verschillende kroegen werden bij langs gegaan, waaronder een spelletjescafé en een speciaalbiertent en natuurlijk was het eindstation de Brouwerij! Hier werd de avond met een certificaat en een shotglaasje afgesloten.

SGC: Afstudeerlezing 20 maart
Op 20 maart na schooltijd om 17.00 uur werd een lezing gegeven door Alumnivereniging Statera over wat te doen na je afstuderen en hoe je hierna rond moet komen. Hier werden onderwerpen behandeld als het zoeken naar een baan, waar je dan precies naar zoekt en hoe je hiernaar zoekt, en ook hoe je een uitkering moet aanvragen en wat hier precies allemaal bij komt kijken. Hiernaast werd ook extra informatie gegeven over het doen van een master en wat hiervan te verwachten is na je opleiding. Deze lezing werd gegeven door Albert Alting en Bas Groothuis, twee van de bestuursleden van Statera.

FC: Pyjamaparty 21 maart
22.00 uur, 21 maart, in de Brouwerij. De place to be deze avond als je altijd al een keer in je pyjama had willen stappen. Bij binnenkomst stond de kroeg gelijk vol met geruite blousjes, lange fluffy broeken en natuurlijk genoeg oogmaskertjes. Het bier liet zich deze avond goed smaken en ook de welkomstshotjes gingen er aan het begin goed in bij de binnenkomers. Al met al was het een gezellige avond, en natuurlijk kregen de best geklede man en vrouw deze avond weer een prijsje!

Bestuur: Bring back the 90’s party 27 maart
In plaats van de Brouwerij werd op 27 maart een feestje gebouwd in ‘t Gat van Groningen, samen met de studieverenigingen Cura (verpleegkunde) en Ilythia (verloskunde). Het thema van dit feest was de 90’s! Oftewel, trainingspakken, hier en daar een spijkerjasje of een bloemenkrans, en zelfs een half afgeschoren wenkbrauw. Het feestje ging door tot diep in de nacht, waarna een aantal van de feestbeesten naar de Brouwerij gingen om het feestje daar nog even voort te zetten. Al met al was het een leuk en gezellig feestje.

Bestuursupdate
De afgelopen tijd is het flink druk geweest met activiteiten en tentamens, maar wij hebben zeker niet stilgezeten! In de laatste maanden van maart zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen voor onze ALV die op 1 april werd gehouden, wat betekent dat wij druk bezig zijn geweest met het herschrijven van ons huishoudelijk reglement. Hiervoor hebben wij ook de statuten doorgenomen en de wijzigingen die wij hierin zouden aanbrengen. Voor deze ALV zijn ook overeenkomsten opgesteld voor actieve leden, die op de volgende ALV behandeld zullen worden. Verder zijn natuurlijk de eigen taken ook uitgevoerd waar ook veel tijd in is gestoken.

Alles bij elkaar was het weer een drukke maand met veel leuke activiteiten, en natuurlijk kijken we uit naar de activiteiten van de aankomende maand! Op dit moment zijn er een paar activiteiten gepland, waaronder de excursie naar Bilbao de aankomende week van de internationaliseringscommissie en de EHBO-cursus van de studiegerelateerde commissie. Verder zijn er op het moment nog geen activiteiten gepland, maar natuurlijk houden we jullie op de hoogte via de mail en Facebook. Graag zien we jullie dan!

Groetjes van het bestuur,

Danique Zantinge


29mei

Blog april 2019

Beste leden, Het einde van het jaar komt er alweer aan en over een paar weekjes is het alweer zover, tentamens! Tot het zover is kijken...

12mrt

Blog februari 2019

Lieve lezers, Februari was natuurlijk een wat kortere maand dan de anderen, en hierom zijn er ook wat minder activiteiten geweest....

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren