Blog

Feestdagen

  • Interessant
  • 1 minuut (205 woorden)

Lieve lezers,

Het is bijna voorjaarsvakantie, een paar weken geleden hebben we 2019 afgesloten en hebben we met zijn alles oud en nieuw gevierd. Persoonlijk vind ik het hele oud en nieuw idee eigenlijk maar iets heel aparts. We vieren een dag waarop het nieuwe jaar ingaat, maar die dag is redelijk willekeurig gekozen, het is niet alsof er daadwerkelijk iets veranderd aan de wereld zelf dat het opeens 2020 is geworden. Het is alleen dat omdat wij met zijn allen doen alsof het iets is dat het ook daadwerkelijk iets is. Echter, aangezien wij met zijn allen doen alsof het iets is is het ook daadwerkelijk iets, dus is het wel wat. Ben ik de enige die soms over dit soort dingen nadenkt?

Met de voorjaarsvakantie is het ook zoiets, hoewel het geen feestdag is is het wel een vrije tijd op een afgesproken aantal dagen, niet per se wanneer het weer meer voorjaar wordt. Hoewel dat waarschijnlijk ook een praktische reden heeft. 

Ach wat maakt het ook uit, misschien moeten we feestdagen maar gewoon nemen als een extra reden om gezellig met vrienden en/of familie een leuke tijd te hebben. Is dat niet het belangrijkste van alles?

Tot de volgende blog,

Kees 


13apr

Quarantaine en videobellen

Lieve lezers, Ik kan op dit moment natuurlijk geen blog schrijven zonder het te hebben over de coronacrisis. Bij moment van schrijven...

30jan

Tentamens en goede voornemens

Lieve lezers, Een nieuw jaar een nieuwe blog, na de vakantie is januari, toch wel één van de drukste maanden van dit verenigingsjaar....

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren